Birliğimiz Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Törenie katıldı.Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni; Çevre, Şehicilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Emine Erdoğan Hanımefendi katılımıyla gerçekleşti.

"İklim ve Gençlik temasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Murat Kurum; "Çocuklarımızı tehdit eden yeni silah, artık anne sütünde bile bulunan öldürücü mikro plastiklerdir… Son 10 dakikada dünyada toplam 5 bin 900 ton plastik atık oluştu, 370 ton atık okyanuslara karıştı, 20 deniz kuşu, 2 kaplumbağa canını yitirdi, 77 hektar ormanlık alan yok oldu, 25 bin ton gıda çöpe atıldı, tam 180 insan nefes darlığı çekerek hayata gözlerini yumdu. Biz bu manzaraya seyirci kalmıyor, İklim ve Sıfır Atık diplomasisiyle ülke olarak en güçlü cevabı veriyoruz. BM kararıyla artık her yıl 30 Mart gününün ‘Uluslararası Sıfır Atık Günü’ ilan edilmesi bunun en somut göstergesidir Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü 30 Mart’ta 81 il 922 ilçemizde muhteşem çevre ve doğa etkinlikleriyle dünyanın tüm ülkelerinden katılan misafirlerimizle birlikte coşkuyla kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Panellerin ve söyleşilerin düzenlendiği zirvede, “Yıl 2053 Atıksız Bir Dünya” içeriğiyle bir müzikal sergilendi. Sıfır Atık 5. Yıl Filmi gösterimive konuşmaların ardından “Sıfır Atık Ödül Töreni”ne geçildi.