Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Proje, 07.02.2022 tarihinde başlamıştır ve 36 ay sürmesi planlanmaktadır.

Söz konusu Proje “Al-kullan-at” odaklı mevcut doğrusal ekonomi modeliyle çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliğin sağlanamayacağı görüşünden hareketle; daha verimli kaynak ve atık yönetimine de katkıda bulunan döngüsel ekonomiye geçişi teşvik etmeği, Avrupa Birliği Döngüsel Ekonomi Paketi doğrultusunda Türkiye'nin döngüsel ekonomiye geçişte kurumsal ve teknik kapasitesini güçlendirmeyi, ülkemiz şartlarına uygun kapsamlı bir ulusal strateji ve eylem planının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Proje kapsamında alt çalışma grupları oluşturulmuş olup, Birliğimiz tarafından yakınen takip edilmekte ve ilgili sektörlerin temsilcilerinin bu toplantılara katılması sağlanmaktadır.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.